2012. február 3., péntek

Sid Vicious ♥

33 évvel ezelőtt ezen a napon adagolta túl magát Sid Vicious, a Sex Pistols basszusgitárosa. Köszönöm szépen mindenki nevében, amit itt hagytál magad után! 
Sokan fel tehetik maguknak azt a kérdést, hogy miért szeretik és tisztelik őt az emberek és hogyan vállt híressé? 
Hiszen a gitározáshoz nem nagyon volt tehetsége (a koncerteken ki is húzták a gitárját, hogy ne rontsa a zenekar 'összképét', továbbá sokan emlegetik a világ egyik legrosszabb basszusgitárosaként). Tulajdonképpen vad és erőszakos külseje miatt vették be a zenekarba. Sok gond volt vele, de tudták, hogy a Sex Pistols Sid nélkül nem is lenne annyira érdekes.

És, hogy én miért szeretem??? Ezen eddig nem is gondolkodtam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a tehetsége miatt. NEM. De valamit biztosan tudott, hiszen az ember nem vállik csak úgy 21 évesen legendává. Hatalmas egyéniség volt, a világra okádta dühét és agresszióját. Tulajdonképpen a 'Sid és Nancy' c. film után tudom azt mondani, hogy a nehézségek mellett, mindennél jobban tudta szeretni a barátnőjét: Nancy-t. Körülbelül 2 éve néztem meg a filmet, és hatalmas hatással volt rám. Persze nem tükrözi az egész film a valóságot, hiszen Sid és Nancy halálával kapcsolatban még most is homályosak az információk. Mindenesetre az biztos, hogy a viszonyuk nem nevezhető szokványosnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet.

R.I.P. Sid, R.I.P. fucking legend! We will never forget you.
Live fast, die young!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése